Homme, 20. augustil on Eestis lipupäev. Taasiseseisvumispäeva puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud organisatsioonid. Sinimustvalge lipu võivad heisata ka kõik teised, teatas riigikantselei.

20. augustil 1991 võttis Eesti Vabariigi Ülemnõukogu vastu otsuse taastada Eesti riiklik iseseisvus ja taotleda Eesti Vabariigi diplomaatiliste suhete taastamist. Peatselt hakkasid maailma riigid ridamisi tunnustama Eesti iseseisvust ning 17. septembril 1991 astus Eesti ÜRO liikmeks.

Lipupäevad on Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev 3. jaanuaril, Tartu rahulepingu aastapäev 2. veebruaril, iseseisvuspäev 24. veebruaril, emakeelepäev 14. märtsil, Euroopa päev 9. mail, emadepäev maikuu teisel pühapäeval, Eesti lipu päev 4. juunil, üldriiklik leinapäev 14. juunil (lipp heisatakse leinalipuna), võidupüha 23. juunil, jaanipäev 24. juunil, taasiseseisvumispäev 20. augustil, teadmistepäev 1. septembril ning isadepäev novembrikuu teisel pühapäeval. Lipud heisatakse ka kohaliku omavalitsuse volikogu valimise päeval ning Euroopa Parlamendi valimise päeval.

Igaühel on õigus heisata soovi korral lipp ka muudel päevadel, järgides Eesti lipu seaduse sätteid ning head tava. Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell kaheksa hommikul, ning langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem kui kell kümme õhtul.