Tööseisakud toimuvad tema sõnul Tallinnas, Tartus, Ida-Virumaal ning Lõuna-Eestis. Toetusstreigiga ühinevad transpordi- ja teetöötajad, meremehed, teenindus-, kaubandus- ja tööstustöötajad, energeetika- ning metallitöötajad. Streigiaktsioonides osaleb ka teenistujate ametiliitude keskorganisatsioon TALO.

Samuti korraldavad ametiühingud teisipäeval streigikoosolekuid ning koguvad allkirju valitsuse poliitika vastu.

Harri Taliga kinnitusel pole tegemist üldstreigiga, mis elu seisma jätaks. "Streik on suunatud mitte tööandjate, vaid valitsuse poliitika vastu," rõhutas ta. "Eesmärk pole tekitada tööandjaile võimalikult suurt majanduslikku kahju."

Ametiühingud nõuavad töölepinguseaduse jõustamist nii, et uuest seadusest tulenevaid hüvesid kärbitaks kahepoolselt - nii tööandjail kui ka töövõtjail.

Streigid toimuvad ajavahemikus kella 8-18, nende kestus ja ulatus sõltuvad konkreetsest ettevõttest.

Tallinnas ühinevad toetusstreigiga ka autobussikoondis ning trammi- ja trollipark ning ühistransport seiskub tunniks ajaks kella 10.15 - 11.15. Narvas seisab ühistransport kella üheni.

Eesti reisirongiliiklust korraldavate ettevõtete teatel ei tohiks homse üldstreigi ajal rongiliikluses seisakuid toimuda.

Edelaraudtee teenindusjuht Margus Kehva ütles ERR-i uudisteportaalile, et teisipäeval sõidavad firma reisirongid plaanipäraselt ning mingeid tööseisakuid ettevõttes ei korraldata. "Meie vedurimehed ei ole streigiga ühinenud," ütles Kehva.

Laevaliikluses ei ole samuti plaanis seisakuid korraldada.

Eesti transpordi- ja teetöötajate ametiühingu esimees Peep Peterson rõhutas, et tegu on toetusstreigiga, kus transpordi- ja teetöötajate ametiühingud toetavad ametiühingute keskliitu nende konfliktis vabariigi valitsusega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et ta mõistab streigi korraldajaid, ent peab streigi toimumist kahetsusväärseks. "Pean ääretult kahetsusväärseks, et valitsus ei ole töölepingu seaduse osas ametiühingutega kompromissi leidnud. Streik on äärmuslik abinõu, mille tulemusena kannatavad eelkõige inimesed, kelleni info õigeaegselt ei jõua," sõnas Savisaar.