Skinheadid kogunesid Sauna tänava otsa ning asusid sealt homode suunas mune loopima. Paraku ei lennanud need nii kaugele, et geid pihta oleksid saanud. Skinheadide poolt visatud munad tabasi juhuslikult piirkonnast mööduvaid linnakodanikke, kellel homoparaadiga mingisugust seost ei olnud.

Piirkonnas viibiva Eesti Päevalehe reporteri andmetel eraldus Sauna tänavalt üks umbes 25 liikmeline seltskond, kes võttis suuna Viru keskuse poole. Neid asus jälitama umbes 10-15 keskkooliealist skinheadi, kes üritasid neid füüsiliselt rünnata.

Eraldunud rühm kandis kahte plakatit kirjaga "kutse mõistusele" (sama tekst on seal ka inglise keeles). Üks kolonni liige filmis neid jälitavaid skinheade, ilmselt selleks, et saaks neid hiljem tuvastada.

Sündmuskohal viibinud reporteri sõnul oli tegemist hoopis lillasid lippe lehvitavate karusnahavastaste aktivistidega, kes üritavad ilmselt rahvakogunemisel oma ideed müüa.

Paraadi lõppedes kogunesid osalejad Sauna tänavale, kus asub homokohvik ning klubi Angel. Tänav on tugevasti turvatud. Politseinike on kohal 10 ringis, erafirmade korravalvureid märksa rohkem.

Paraadi alguses üritas üks meesterahvas joosta rongkäigu sisse ning hakata seal homosid peksma, politsei reageeris kiirelt ning toimetas mehe eemale.

Samuti seisis paraadi lähedal politseiauto juures umbes 5-6 skinheadi, kellelt politsei korjas ära homode ründamiseks mõeldud munad.

Geiparaadi asus jälitama umbes 50 rahumeelsest homovastasest koosnev kolonn. Müürivahe tänava juures tekkis hetkeks olukord, kus politsei ei teadnud, kas lubada vastastel liikumist jätkata või mitte.

Sündmuskohal viibiva Eesti Päevalehe reporteri andmetel oli vastaste rongkäik sanktsioneerimata, kuid politse lubas neil lõpuks paarisaja meetrise vahega homoparaadi jälitada.

Marssivad homod täitsid suurema osa Viru tänavast, hinnanguliselt võib neid olla mõnesaja ringis. Rongkäigus oli näha ka Soome ning Läti lippe.

Paraadile jäi ette ka üks kodutu, kelle politsei jõudu kasutades otsustavalt inimmassilt eest ära lohistas, kuid kilekottides olnud pudelid lendasid tänavale laiali ning jäid homodele jalge alla.