Õigupoolest jääb Tallinna tänavust teist lisaeelarvet lugedes mulje, et sihtasutusele on toetuseks ette nähtud 100 000 eurot. Küll aga jõudis Tallinna linnapea Edgar Savisaar möödunud neljapäeval volikogu ees eelarve ette kanda nii, et ka volinikud kergitasid kulme – korraga oli eraldatav summa kolm korda suurem. Ülejäänud summa oli lihtsalt kirjutatud linnakantselei kulutuste alla märksõnadega „juriidilised teenused ja ühekordsed kohtuvaidlused”.

Miks eelarveread on eraldi esitatud ja millistele konkreetsetele kohtuvaidlustele raha kulub, linnapea volikogule ei avaldanud. 

Volikogu revisjonikomisjoni juht Hanno Matto (SDE) osutas, et linnavalitsus pole senini esitanud Ühistupanga asutamise plaani. Ühtlasi on sihtasutuse üle järelevalve tegemise pädevus sihtasutuse nõukogul, mitte linnavolikogul. „Ma ütlesin juba kevadel, kui Ühistupanga Asutamise SA loodi, et tegemist on rohelise teega korruptsioonile. Kinnituse sellele andis personalipoliitika valik,” ütles Matto. „Aga nüüd me eraldame 100 000 eurot Ester Tuiksoo palgaks ja me eraldame 200 000 eurot selleks, et seda soperdust õiguslikult nõustada.”

Loe homsest Eesti Päevalehest, mis nipiga õnnestus linnapeal Ühistupangale selline summa eraldada ja mida kõike annab Ühistupanga nime varjus korda saata!