Wrisi reisibüroo turundusjuhi Ulvi Põllu sõnul saabuvad Eestisse Kuveidi turismifirmade kõige olulisemad esindajad, kes soovivad riigiga ka ise lähemat tutvust teha. „Nende jaoks on väga oluline just meie majutusasutuste tase ja me näitame neile parimaid nelja- ja viietärnihotelle,” rääkis ta. Ka Tallinna lennujaamas saab Kuveidi delegatsioon osa kõigest, mida pakub lennujaama VIP-teenindus.

Eestis kohtub delegatsioon Eesti Kuveidi-suursaadiku Andre Pungaga ja teeb kiire visiidi ka riigikokku. „Meie soov on, et nad saaksid Eestist võimalikult mitmekülgse ja põneva, aga samas ka väärikal tasemel vastuvõtu, ja seetõttu tutvustab neile riigikogu ka aseesimees Jüri Ratas,” ütles Põllu.

Küsimusele, miks peaksid niivõrd eksootilise ja Eestile kauge maa elanikud just siia tulema, vastas Põllu, et põhjus peitubki just riikide erinevuses. „Kuveitlaste seas on väga populaarsed just teised araabia riigid, aga need on kõik väga sarnased. Eesti on aga niivõrd eriline ja meelitab just teistpidi eksootilisuse ja muidugi lumega,” lisas ta.

Eestis resideeriva esimese Kuveidi-suursaadiku Andre Punga sõnul on kogu Araabia poolsaar ja Pärsia lahe ümbrus Eesti jaoks seni alles võrdlemisi avastamata ning tihedaid majanduslikke ja poliitilisi sidemeid sealsete maadega ei ole. „Meie jaoks on see ikkagi veel regioon, mis vajab avastamist. Kindlasti on ühelt poolt hea see, et turistid siia tulevad, kulutavad raha ja jätavad siia kasumi, aga teiselt poolt on oluline, et rohkemad rahvused saaksid teada, millised me siin Eestis oleme,” tõdes ta.

Lähemalt loe teema kohta homsest Eesti Päevalehest.