Kui eile sai vajaliku summa kokku Ivar Arulaiu idee toota vanadest tuletõrjevoolikutest kotte, siis hooandja esimene projekt sai toetuse kokku juba jaanipäevaks. Nüüdseks on kogutud seitse protsenti rohkem raha, kui vaja, ning animatsioonikunstnik Chintis Lundgren hakkab lubatud minutilist animatsiooni joonistama. „Oi, minu küsitud summa sai päris kiiresti täis, paari nädalaga,” ütles Lundgren, kes küsis multifilmi jaoks 500 eurot. „See räägib ühest kurest ja konnadest. Selline huumorivormis õuduslugu,” lisas kunstnik.

Tema projekti toetas 28 inimest, neist enamik kas viie või kümne euroga. Vastutasuks lubab Lundgren annetajale tänutäheks näiteks enda joonistatud pilti, animatsiooni koopiat või pääsemist loo produtsendina filmi tiitritesse.

See, kui palju inimesed projekti toetavad, sõltubki keskkonna ühe looja, Tiiu Sullakatko sõnul annetuse eest saadavast auhinnast. „See pole nagu heategevus. Näiteks viie euro eest joonistab kunstnik sulle pildi või saad hiljem plaadi. See on võimalus head asja juba ette broneerida,” selgitas Sullakatko.