“Kevad on lähenemas ja inimesed hajameelsemaks muutumas,” nentis tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Kirill Teiter.

18. veebruari õhtul tuli tossu Jakobi 25 kolmanda korruse korterist, kus kedagi kodus polnud. Tuletõrjujad kutsusid politsei appi ja uks lõhuti maha. Suitsu täis korteris oli toit kõrbema läinud ja pott tulelt maha võetud. Tuletõrjujad tuulutasid tube, lahkudes pitseeris politsei ukse kinni.

Paar päeva varem sai tuletõrje ridamisi kolm toidukõrbemiskutset. Õismäe tee 51 kärssas esimesel korrusel hiline õhtusöök. Pritsimehed sisenesid aknast, magama jäänud peremees arstiabi ei vajanud.

Samal päeval oli paksu suitsu täis Lastekodu 22 maja koridor. Rauduksega korterisse pääsemiseks võtsid pritsimehed eest aknatrellid. Köögis põles hiline lõunasöök, peremees magas sel ajal toas. Samal päeval käisid pritsimehed õhtusööki kustutamas ka Sütiste tee 39 majas.

Tuletõrje soovitab üksi kodus süüa tehes inimestel mitte minna tuppa, vaid jääda kööki toimetama või lugema.

“Sohva, tugitool ja teler on vaaritamisel üsna ohtlikud kaaslased,” märkis Teiter. “Kui te ei taha, et tuletõrje ukse või akna ära lõhub, siis on toiduvalmistamise ajal targem poodi või naabri juurde mitte minna,” manitses ta.

Õnnelik äpardus teevalmistamisel juhtus 24. veebruaril, kui Sõpruse puiestee 5 ukse taha jäänud elanikul oli elektripliidil teekann ja varuvõtmega tuppa pääsu loota poole tunni pärast.

Kuna sees midagi ei põlenud, lülitas tuletõrje elektrivoolu välja. “Kel toit on jäänud elektripliidile ja korgid koridoris: kui ei pääse uksest sisse, lülitage tulekahju ärahoidmiseks vool välja. Ka siis, kui naabri korterist on tunda kõrbehaisu, kuid keegi ust ei ava. Lülitage vool välja ja helistage 112,” soovitas Teiter.