"Lihasisaldus keeduvorstides on nullist... Üle kuuekümne on ikka väga harva. Nullist kuuekümneni," selgitas Horm.

Ta selgitas, et ka seakaelas on liha vaid 80 protsenti - 20 protsenti pekki ei kvalifitseeru.

"Mis ei ole liha on kõik need täiteained, soja, tärklis, kamar ja vorstitegemisained. On olemas ka MDMi (mechanically deboned meat ehk lihamass - toim) põhised vorstid, mis on iseenesest täiesti korralik vorst, aga tema lihasisaldus on null," selgitas Horm.

Lastevorstis on liha 54 protsenti.

Lihatööstuse enda keeduvorsti müük on aasta esimesel kuul varasema aastaga võrreldes kasvanud 45 protsenti.

"Sisuliselt tuleb see sellest, et me tegime kogu oma vorstivaliku sisult ja vormilt ümber eelmise aasta jooksul," selgitas lihatööstuse juht.

Kallimate vorstide lihasisaldus suurenes, ülesuitsutad vorstid said uue pakendi ning kõikide vorstide maitseomadusi parandati.