Praegune seadusandlus, mis reguleerib politseiametnike ametissemääramist, lubab prefektiks määrata kolm aastat vahetult politseis töötanud isikut. Kuna Vain töötas pool aastat Ida-Virumaal Sampo kindlustuse juhina, on tema politseinikustaaž katkenud. Vaini ametissemääramiseks luuakse 1. detsembrist Ida-Viru politseiprefektuuris prefekti töö tegemiseks abiprefekti ametikoht. Ka asjaolu, et Vain alles omandab kõrgharidust, takistab teda veel prefektiks kinnitamast.

Kolmveerand aastat politseitööst eemal oldud aega peab Vain endale kasulikuks. "Ma oskan näha politsei tööd tavakodaniku pilguga," ütles pool aastat kindlustusfirma esindust juhtinud Vain. "Nüüd tahan saada pilti politseiprefektuuri seestpoolt."

Praegu õpib Vain Tartu ülikoolis juristiks, kuid lähiajal soovib ta oma õpingud üle viia Kosele, et omandada politseiniku kõrgharidus. "Ma ei planeeri oma tulevikku juristina, Kosel aga saan ma politseihariduse," põhjendas ta.

Tulevasel Ida-Viru politseijuhil tuleb hakata juhtima mõnevõrra väiksema halduspiirkonnaga prefektuuri. Sillamäe ja Narva lähiümbruse piirkonna üleandmist Narva politseiprefektuurile peab ta aga õigeks. "See ei olnud normaalne, kui Narva lähiümbruses aset leidnud kuritegu läksid lahendama inimesed Jõhvist," ütles Vain.

Esimese uuendusena loodab Vain tõhustada narkokuritegevuse-vastast võitlust ning majanduskuritegude tõkestamist. "Aeg on 1990ndate algusest muutunud. Kuritegelikud grupeeringud tegelesid siis väljapressimiste ja räkitiga. See isikute ringkond on Ida-Virumaal alles, kuid nüüd suunatakse raha musta ärisse. Vastavalt võimalustele ning koostööle teiste struktuuridega loodan tõhustada võitlemist selliste ilmingute vastu," rääkis Vain.