Seminaridel osalenud viivad läbi metsanädalad RMK kaasabil lasteaedades ning koolides juba aprillis-mais. Metsanädalatel uuritakse ja saadakse teada taimede ja puude ning metsaelukate kooselust.

Selle aasta laulu „Mets on kodu” ja „ ЛЕС НАШ ДОМ” järgi on tantsuõpetaja Ljudmilla Loss-Maiberg Kuusalu Petsiklubist seadnud metsatantsu, mida õpitakse - tantsitakse läbiviidavatel metsanädalatel.

RMK Kirde regiooni peametsaülema Tavo Uuetalu sõnul ei pidanud ta kaua mõtlema kui tehti ettepanek teha ettekanne seminaril säästvast metsamajandamisest. Oma ettekandes räägin metsakasvatusest, puhkemajandusest, jahindusest, metsakaitsest ning bioloogilisest mitmekesisusest.

Projekti kulminatsiooniks on maikuus Vokal läbiviidavad Puhta Metsa Pidu, kuhu oodatakse projektis Ida-Virumaal osalevate haridusasutuste lapsi.
Projekt lõpeb 9. juunil kokkuvõtva konverentsiga Ooperiteatris Estonia, kus osalevad kõik projektis osalenud õpetajad ja omavalitsuste spetsialistid.
Ökokrati koostööpartneriteks - toetajateks on SA KIK, Riigimetsa Majandamise Keskus, Keskkonnaministeerium, AS Tallinna Vesi, 79 omavalitsust ja paljud erinevad organisatsioonid.

Sarnaseid keskkonnaharidusprojekte korraldab MTÜ Ökokratt aastast 1999.