Ida-Virumaal Illuka vallas Puhatu rabas tegeleb kustutustöödega praegu üle 50 inimese, nendest on 35 päästetöötajad ja appi on tulnud ka ligi paarkümmend AS-i Toots Turvas Puhatu jaoskonna töötajat.
Kohale on saadetud 12 päästeautot. Nende hulgas on ka kaks konteinerautot metsakustutusvarustusega, kaks voolikuautot, pumbajaam, ATV, amfiibauto ja roomikauto.
Päästetööde jaoks on moodustatud ka staap.
Kui esialgu ei olnud põlenguala niivõrd suur siis lõunaks oli suure tuule tõttu põleng levinud umbes kümne hektari suurusele turbapinna alale kus kasvas peal metsanoorendik.
Kella poole neljaks suudeti põlenguala piirata ja see ka kontrolli alla saada.
Täpsustatud andmetel on momendil väiksematest tulekolletest ja pinnatulest haaratud ligikaudu 15 hektari suurune maa-ala endistel turbatootmisväljadel, millele on kasvanud metsanoorendik.
Tuule tõttu püsib oht sädemete kaudu tule levikuks praegu kasutusel olevatele turbatootmisväljadele.
Piirkonnast leviv suits ümbruskonna inimesi ja liiklust ei ohusta. Samuti ei ole lähedal ühtegi elumaja.
Esialgsest turbapinnase põlengust Illuka vallas Puhatus teatati 1. juuni pealelõunal kui endistel turbaväljadel põlesid üksikud tulekolded umbes 3,5 hektari ulatuses.
Kustutustöödel osales seitse päästeautot. Põleng lokaliseeriti õhtul kella 18.53-ks ning tööd lõpetati kella 21.22-ks. Piirkonnas teostati järelkontrolli ka eile.