Idee kohaselt paigutataks Kristjan Raua, Karl Ernst von Baeri, Paul Kerese, Jakob Hurda, Rudolf Tobiase, Lydia Koidula ja Carl-Robert Jakobsoni skulptuurid pargi erinevatesse osadesse – Koidula ja Tobias Estonia teatri lähedusse, Jakobson pargi keskele ja Baer ning Hurt teaduste akadeemia poolsesse ossa.

Niimoodi jääksid seni Eesti krooni rahatähtedel jäädvustatud suurkujud Uudelepa hinnangul ka pärast eurole üleminekut rahvale lähedale.

„See mõte tuli ühel hommikul Pirita teel ummikus istudes ja vaadates Tallinna siluetti. Ühel pool on moodne city, teisel pool vanalinn. Mõtlesin, mis neid kahte poolt ühendab ja jõudsin järeldusele, et eks see tegelikult meie kultuur ole ja kuna Tammsaare park on nende kahe vahel, siis sobiks see park just sinna,“ rääkis Agu Uudelepp Päevaleht Online’ile.

Krooni suurkujude park sobiks tema hinnangul sinna ka sellepärast, et oma asukoha tõttu on Tammsaare park Tallinna mõtteline süda. „Tammsaare kuju on seal juba olemas ning kõigile tuntud, otse kõrval on Estonia teater ja lähedal asuvad endine Teaduste Akadeemia ja Eesti Pank,“ selgitas ta.

Agu Uudelepa hinnangul võiks parki püstitatavad skulptuurid järgida Tammsaare kuju klassikalist joont. „Nad võiksid olla lihtsad, klassikalised ja arusaadavad. Koidula luulega ei sobikski mingi abstraktne nikerdis. Skulptuuride juures olevad infotahvlid võiksid aga olla interaktiivsed, et nad oleks sellised nagu Tallinn ise - ühest küljest pikad traditsioonid ja teisalt moodne kaasaeg,“ selgitas ta.

Konkreetse „pargiprojekti“ esitamist linnavalitsusele Uudelepal plaanis pole. „ Esmalt pakub huvi, kuidas idee vastu võetakse. Täna hommikul, nii palju kui mulle on helistatud, siis inimestele see mõte meeldib,“ märkis ta. Oktoobris on tal kavas kroonipargi ideest rääkida ka Estonia Seltsile.