Iisaku vallavolikogus oli neljapäeval arutlusel õpilaskodu sulgemine uuest õppeaastast, sest alatäitumuse tõttu ei jaksa vald seda oma rahakoti peal ülal pidada, nentis volikogu aseesimees Annely Oone Põhjarannikule.
Õpilaskodu on mõeldud lastele, kes saavad tavakoolis õppimisega hakkama, kuid kellel ei ole võimalik kodus normaalselt elada ja õppida - kõige sagedamini vanemate alkoholilembuse tõttu.
Iisaku gümnaasiumi direktor Margus Rajas nentis, et praegu elab Iisaku õpilaskodus ainult seitse last, kuid kohti oleks paarikümnele.
"Oleme rehkendanud, et 16-18 õpilasega tuleks ots otsaga välja," ütles Rajas, kelle arvates on õpilaskodu maakonnas kindlasti vaja, kuid millegipärast lapsed ei jõua sinna või jõuavad liiga hilja, kuigi teavet õpilaskodu olemasolu kohta on antud pidevalt.
Et laste arv on kõvasti kahanenud, on kokku kuivanud ka haridus- ja teadusministeeriumi toetus: mullu olid õpilaskodu ülalpidamise kulud üle 600 000 krooni, kuid ministeeriumi kohatoetus kattis sellest ainult kolmandiku ning ligi 400 000 krooni jäi valla kanda.
"Mujal käib õpilaskodu kohtade pärast rebimine, aga Iisakus on alatäitumus tõenäoliselt sellepärast, et eesti õpilaskond on Ida-Virumaal suhteliselt väike, tõdes," Ida-Viru maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Kaarin Veinbergs ja lisas, et tema arvates oleks mõistetav, kui Iisaku otsustaks õpilaskodu kinni panna.