„Osa kiirendushuvilisi läks tagasi Ülemiste parklasse, kust ei puudu ka rehve põletavad ja drift’ivad rullnokad,” rääkis pealtnägija Delfile. „Nad sõidavad senikaua, kui jaksavad. Seda tehti ka eile (üleeile – toim). Kes kiirendas, kes sõitis drift’i ning kes põletas niisama rehve, kuni toimus avarii.”

Mehe sõnul oli avarii tugev ja ta arvas, et mõlemad autod lähevad mahakandmisele. „Üks õnnetuses osalenud BMW sai nii tugeva löögi, et ega palju ei jäänud puudu, kui auto oleks katusele jäänud,” kirjeldas ta. „Auto tegi õhuringi ning maandus õnneks siiski ratastele.”

Õnnelik õnnetus

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets ütles Delfile, et illegaalsed kiirendusvõistlused öistel linnatänavatel ja parklates seavad ohtu inimelud.

„Ülemiste parklas juhtunu oli õnnelik õnnetus, kus inimesed viga ei saanud,” tõdes ta. „Loodetavasti oli see neile inimestele õppetunniks ning järgmine kord mõtlevad nad kaks korda, enne kui rumalustega tegelema hakkavad ning inimelusid ohtu seavad.”

Kasemets kinnitas, et õnneks on selliste kiirendajate hulk viimastel aastatel vähenenud ja nii palju inimesi nagu paar aastat tagasi seal enam ei osale.