"Eesti leinab oma sõduri, veebel Ivar Broki hukkumist Afganistanis," ütles president Toomas Hendrik Ilves, saades teada traagilisest õnnetusest Afganistani Helmandi provintsis, teatas presidendi kantselei. "Ulatan kaastundekäe Ivar Broki abikaasale ja lastele, tema kõigile omastele ja sõpradele."

"Ivar Brok, kes teenis Afganistani missioonil juba teist korda, oli tubli ja oma valikule pühendunud sõdur," märkis president Ilves. "On trööstitult valus ning lõpmatult ebaõiglane, et nüüd langetame pea Ivar Broki hukkumisteate järel."

„Kurbusega sain eile hilisõhtul teate, et Afganistanis sai õnnetusjuhtumi läbi surma logistikaüksuse NSE-5 kaitseväelane, vanemveebel Ivar Brok. Avaldan sügavat kaastunnet hukkunu abikaasale, kahele pojale ja lähedastele. Seda kaotusevalu pole võimalik millegagi korvata, langetame leinas pead ja mälestame tublit Eesti sõdurit,“ ütles kaitseminister Aaviksoo.

Aaviksoo tuletas meelde, et vanemveebel Ivar Brok on viies Eesti kaitseväelane, kes pärast iseseisvuse taastamist välismissioonil teenides on oma elu andnud. „Veebel Brok ei langenud otse lahinguväljal, kuid see ei pisenda vähimalgi määral tema panust ja otsusekindlust minna juba teist korda välismissioonile, seisma Eesti rahvusliku julgeoleku eest,“ märkis Aaviksoo.

Pühapäeval kell 15.00 avatakse kaitseministeeriumi fuajees vanemveebel Ivar Broki mälestuseks kaastundeavalduste raamat.

Eile õhtul sai Eesti allohvitser Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis juhtunud õnnetuses üliraskeid vigastusi ning suri saadud vigastustesse täna öösel Kandaharis sõjaväehospidalis.