“Ants Laaneots on üks Eesti kaitseväe taasloojaid ja respekteeritumaid ning kogenumaid ohvitsere,” ütles riigipea. “Laaneotsa ametiajal on märgatavalt paremini teadvustatud meie riigikaitse ees seisvaid probleeme ning kaitseväe juhatajana on Ants Laaneots aidanud kaasa ka kaitseväe juhtkonna ja riigikaitse tsiviiljuhtkonna suhete paranemisele. Need on positiivsed arengud ja soovin omalt poolt kindralleitnant Laaneotsale jõudu samal teel edasiliikumiseks.”

President Ilves avaldas ka heameelt, et Eesti Vabariigi 90. aastapäevaks saab Eesti uue kindrali - kaitseväe juhataja ettepanekul andis riigipea täna brigaadikindrali auastme Õhuväe ülemale Valeri Saarele.

“Samuti on mul rõõm, et mitmed meie nooremad energilised ohvitserid saavad auastme kõrgendust, nii näiteks andsin täna teiste seas koloneli auastme German Kesale ja Indrek Sirelile ning mereväekapteni auastme mereväe ülemale Igor Schvedele, keda kõiki tunnen kui harituid ja intelligentseid ohvitsere,” ütles riigipea.


Riigikaitse nõukogus arutati ka Vabariigi presidendi tehtud põhiseaduse muutmise ettepaneku menetlemist riigikogus. Kaitseminister Jaak Aaviksoo andis lühiülevaate valitsuses heakskiidetud ja parlamenti saadetud kaitseväekorralduse seaduse eelnõust.