Enamik panga aktsiatest kuulub Saveljevile, kes jätkab tegutsemist juhatuse esimehena. Tederi Ühendatud Kapitalile kuulub 17,9 ja tema Venemaa O´Key supermarketite keti partnerile, aktsiaseltsi Neva-Rus omanikule Dmitri Troitskile 17,6 protsenti aktsiatest.

Pank teatas, et esimese sammuna kavatsetakse avada klientide teeninduspunktid kõikides O´Key supermarketites, mis viitab suure investeerimisvajadusega universaalpanga väljaehitamisele.

“Neivelt oligi väga pikka aega tööjõuturul saadaval ning usun, et Vene pangandusturul on tal väga head väljavaated,” ütles Eesti Panga president Andres Lipstok. “Tõenäoliselt levitab Neivelt Bank Saint Petersburgi järelevalvenõukogus töötades sedasama head tava, mida on viljelenud nii Hansapank kui ka kõik teised Eesti pangad.”

Bank Saint Petersburg püsib lähedastes suhetes Venemaa presidendi Vladimir Putini lemmikuna Peterburi kuberneriks valitud Valentina Matvjenkoga. Kubernerivalimiste ajal asus Matvjenko staap just selle panga ruumides Nevski prospektil.

Bank Saint Petersburgi omanike eesmärk on kasvatada ettevõtte Loode-Venemaa juhtivaks kohalikuks pangaks. Praegu asutakse Peterburi suurimate pankade esirinnas, kuid jäädakse siiski alla Venemaa suurimale, Sberbankile.

Tänavuse aasta alguses oli pangal vara ligi 8 miljardit krooni, mullune kasum ligi 120 miljonit krooni. Aktsiakapitali suurus oli aasta algul ligi 9 miljonit krooni.

Hinnatud pangajuht

Neivelt ise ei soovinud eile oma uut tööd täpsemalt kommenteerida. Hansapanga juhi kohalt lahkus ta tänavu aprillis, sest talle ei meeldinud panga täielik ülevõtmine Swedbanki poolt.

Kolm aastat tagasi manitses Neivelt Hansapanga juhina alluvaid mitte liiga kergekäeliselt laenu andma, öeldes, et pangal lasub lisaks suurimale turuosale ka vastutus. Tänavu tegi ta aga kannapöörde, kutsudes nii era-isikuid kui ka firmasid julgelt laenama. 2002. aastal, Hansapanga aktsiate müügi ajal langes talle insaideritehingu kahtlus. Neivelt tuli süüdistusest puhtalt välja ning on säilitanud Eesti ärieliidi eetikaliidri maine.