Domeenide haldamisega on senise EENeti asemel hakanud tegelema Eesti Interneti SA (EIS), mille asutajad on Eesti Vabariik ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL). Reformi käigus muudeti seni lõppkasutajale tasuta olnud .ee domeen tasuliseks, seisab pöördumises.

"EIS on järjekindlalt ignoreerinud Eesti interneti kogukonna reaalseid vajadusi, personalipoliitika on olnud ebaselge ning võtnud suuna meeletult suurtele kuludele,” kirjutavad pöördumise autorid. „Seoses ebaprofessionaalsuse, kogukonnaga mitte arvestamise, EIS kahtlase majandamise ja usalduse täieliku kaotusega leiame, et EIS juhatus ja nõukogu peavad tagasi astuma.”

„Õiguskindluse säilitamise mõttes oleks õige EIS ka edaspidi jätta Eesti rahvuslike domeenide (.ee, .pri.ee .com.ee jne) haldajaks, samas töökindluse jätkamiseks oleks loogiline panna EIS-i nõukogusse ja juhatusse EENeti asjakohased kogemustega isikud,” seisab pöördumises.
Jänesmäe ja Samuel toovad välja, et EIS sai .ee domeenireformi alustamiseks ja käima lükkamiseks kokku üle 9 miljoni krooni suuruse eelarve.

„Iga domeeni eest peab EIS-ile maksma ettemaksuna 285 krooni. Seni .ee domeene hallanud ja kõik seotud kulud kandnud EENet on oma veebilehel teatanud, et domeeni registreerimise omakulu on 45 krooni aastas pluss käibemaks,” kirjutavad avaliku kirja autorid. „Pole mingit põhjust arvata, et pika kogemusega EENet selles arvamuses eksiks kuuekordselt, kuigi EIS juhtkond on seda väitnud.”

Jänesmäe ja Samuel on koostanud tabeli, kuhu on koondatud kõigi Euroopa domeenide hinnad koos viitega lehele, kust see hind pärineb. „Siit nähtub, et Eesti interneti pakutav hind on kõrgeim Euroopas. Tabelis on mitmed toodud hinnad antud sellised, mida pakuvad vahendajad. Seega on EIS-i hindadega võrdluses vahe reaalselt veelgi suurem,” lisavad autorid.