Neid süüdistatakse inimkaubanduses, rahapesus ja relvaseaduse rikkumises. Mehed ise on tunnistanud, et noorte naisterahvastega „varustas” neid nende Eesti agent Indrek Mandre. Mandre on teadupärast Eestis süüdi mõistetud uue seaduse järgi inimkaubanduses, aga karistuse saanud varem kehtinud prostitutsiooni vahendamise paragrahvi alusel.

Kannatanud-tunnistajad on täiskasvanuea piirimail olevad noored Eesti naised, enamasti pärit Ida-Virumaalt ja Lõuna-Eestist, äärmiselt vaestest tingimustest. Mandre osalus inimkaubandusketis seisnes tüdrukute värbamises ja klubisse meelitamises. Nagu Eesti kohtus sai tõendatud, oli ta seda tehes teadlik Luksemburgi klubis olnud vägistamistest ja prostitutsioonile sundimisest, kuid sellest hoolimata saatis ta aastail 2008–2011 Luksemburgi kokku 95 naist. Kui naised hakkasid Eesti politseile klubi tegelikust tegevusest teatama, alustasid Luksemburgi ja Eesti politseinikud koostööd, mis viis haaranguni ja klubi sulgemiseni. Luksemburgi kohtusse jõudis asi alles eelmisel nädalal.

Keskkriminaalpolitsei politseikapten Ago Leis selgitas, et Luksemburgi politsei organiseeritud kuritegevuse üksuse ametnikud on Eestit külastanud mitmel korral ja siin üle kuulanud kümneid tunnistajaid – noori naisi, keda Mandre Luksemburgi ööklubisse saatis.

Mandre lubaduste kohaselt pidi neid seal ootama tantsijannatöö, ent nagu kümned naised on tunnistanud, kasutati tegelikult nende kallal seksuaalset vägivalda kuni vägistamiseni välja ja üritati neid sundida alluma ööklubi klientide seksuaalvägivallale, mille eest klubi omanik klientidelt raha kasseeris. Klubi omaniku advokaat ütles kohtus selle kohta, et klubi kliendid kulutasid vahel 200 ja 400 euro ringis „privilegeeritud momendi eest ilma seksuaalsuheteta”.

Klubiomanik eitab kõike

Üks olulisemaid tunnistusi tuli ka Eestis Mandre üle peetud kohtuasjas tunnistusi andnud naiselt, kelle sõnul teda Luksemburgi ööklubis vägistati. Eesti-poolset menetlust juhtinud riigiprokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul on just Eestis üle kuulatud naiste ütlustel kogu Luksemburgis koostatud süüdistuse puhul otsustav kaal.

Luksemburgi kohtu kõneisiku sõnul andsid istungitel peale Eesti neiu tunnistusi veel klubi kliendid ja üks politseinik, kelle ütluste aluseks oli Eestis ülekuulamistel kogutud materjal. Tema sõnul on ka nende kohtule inimkaubanduse süüdistuseni jõudmine, eriti nii suure kannatanute arvuga asjas, harukordne.

Klubi omanik Mike ehk Omid on kohalikus meedias kaevanud teda tabanud süüdistustelaviini üle ja nimetanud kõiki süüdistusi alusetuks.

Prokurör nõudis peasüüdistatavale karistuseks kuue aasta pikkust vangistust, viieaastast vangistust kahele kaasosalisele ja kaht aastat neljandale mehele. Neli istungit on peetud, kohus langetab otsuse 7. veebruaril.Indrek Mandre teeb ühiskasuliku töö tunde hooldushaiglasKohus määras Indrek Mandrele prostitutsiooni vahendamise eest karistuseks 1458 tundi üldkasulikku tööd.

Kuni möödunud aasta lõpuni osales ta heakorratöödel Kristiine linnaosavalitsuses, kus tegi 383 tundi üldkasulikku tööd, kinnitati justiitsministeeriumist. Alates tänavusest aastast on Mandre teinud abitöid hooldushaiglas. Tänase seisuga on tal tehtud kokku 415 üldkasuliku töö tundi.