„Meil Irjaga on olnud juba kaua aega selline plaan – minna Võrumaad avastama. Irja juured on ju seal ning nüüd avanes selleks suurepärane võimalus," selgitas Inno Tähismaa Lõuna Lehele.

Viimastel nädalatel on Võrumaa Teatajas toimunud kiire võimupööre ja  Sulev Valneri tagandamine lehe peatoimetaja ametist tõi kaasa enamiku töötajate lahkumise.

Nimelt otsustas Võrumaa Teataja nõukogu päevapealt ametist tagasi kutsuda vaid veidi üle kuu peatoimetaja tööd teha saanud Sulev Valneri ja nimetas tema asemel uueks peatoimetajaks detsembris skandaalide saatel minema aetud ja 1972. aastast Võrumaa Teatajas ja selle eelkäijas Töörahva Elu töötanud Kalev Annomi.

Kalev Annomi tagandamiseni viis see, et Võrumaa Teataja vähemusaktsionärid Maire Kriis ja Marko Jakobi avastasid enda sõnul, et Kalev Annom on enda ja ajalehe rahakotid segamini ajanud ja ettevõtte raha isiklikes huvides kasutanud. Ettevõtte nõukogu kutsuti kokku ja Kalev Annom tagandati.

Siiski on Annomil ja tema pikaajalisel perekonnatuttaval Naima Navil ettevõtte 11 aktsiast kahe peale kuus, mis annab neile minimaalse ülekaalu ettevõtte üldkoosolekul. Sellise ülekaaluga otsustati veebruari alguses suurendada ajalehe nõukogu koosseisu kolmelt liikmelt viiele. Nõukogusse määrati Annomi poeg ja tema head sõbrad. Nii saavutati nõukogus ühehääleli¬ne enamus, mis võimaldabnKalev Annomil ja Naima Navil ettevõtte nõukogus endale sobivaid otsuseid vastu võtta.