IRL-i suurkogul valitakse erakonnale esimees, kolm aseesimeest, 20-liikmeline eestseisus, viieliikmeline revisjonikomisjon ja üheksaliikmeline aukohus.

Eestseisusesse kandideerib 34, aukohtusse 15 ning revisjonikomisjoni üheksa inimest. Aseesimehe kohale kandideerivad Jaak Aaviksoo, Ene Ergma, Elle Kull ja Tõnis Lukas. IRL-i esimehe kohale kandideerib ainsana Mart Laar.

Suurkogu kujundab oma seisukoha ka IRLi ja Põllumeeste Kogu ühinemise suhtes, millega kahe erakonna liitumisprotsess lõpuni viiakse.

IRL-i suurkogul osalevad erakonna liikmete kõrval ka esindajad Leedu Isamaaliidust, Läti Rahvaparteist, Läti parteist Isamaale ja Vabadusele/LNNK, esindatud on ka Briti Konservatiivid, Ungari FIDESZ, Rootsi Moderaadid ja Saksa CDU. Oma tervituse on läkitanud Kreeka erakond Nea Demokratia, Euroopa Rahvapartei president Wilfried Martens ja Saksamaa Liidukantsler Angela Merkel.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogul valivad erakonna liikmed endale täna aga esimehe ja aseesimehed, juhatuse, revisjonitoimkonna, aukohtu, programmi- ja põhikirjatoimkonna ning
valimistoimkonna.

Esimehe kohale kandideerib senine juht ja rahandusminister Ivari Padar. Juhatus teeb üldkogul ettepaneku valida kaks aseesimeest, kuhu hetkel on soovijaid seitse: Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg, sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof, väliskomisjoni esimees Sven Mikser, europarlamendi liikmed Marianne Mikko ja Katrin Saks ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor ja aseesimees Indrek Saar.