IRL fraktsiooni esimees Jüri Kõre märkis, et linna peamiste tuluallikate kasv on viimastel aastatel olnud muljetavaldav ja loodetavsti jätkub see ka järgmisel aastal.


"Tänu tartlaste tublidusele on eelarve tulud, kui jätta arvestamata võetud laenud ja emiteeritud võlakirjad ühe elaniku kohta märkimisväärselt suuremad, kui teistes Eesti omavalitsustes, seal hulgas Tallinnas ja Pärnus," sõnas Kõre.

Samas tõdes ta, et vaatamata tulude kiirele kasvule ja näiliselt konservatiivsele eelarvepoliitikale on Tartu linn jõudnud samasugusesse keerulisse majandusseisu, nagu varjamatult priiskav Tallinn.

"Kallite ja väheotstarbekate, liialt kulukate või lihtsalt mitmete varasemate väheotstarbekate otsustega võetud kohustuste ning laenude tõttu on linnaeelarve piltlikult öeldes tühjaks kurnatud," selgitas Kõre.

“2008.a. eelarveprojektis on oluliselt vähem valikuid, mille puhul võiks öelda, et „väga head ja head lahendused“ ning pigem ollakse sunnitud kaaluma halbade ja väga halbade variantide vahel. Sisuliselt ei ole linnal võimalik ette võtta uusi investeeringuid, vaid tuleb leida rahaline kate varasematele lepingutele,” lisas IRL Tartu piirkonna esimees Peeter Laurson.