Küsimusele, kas erakondlik kuuluvus hakkas äri segama, vastas Mõis jaatavalt. “Eks see toob kaasa teatud kohustusi, ja pead tõstnud rahvuspoliitika ajajaid hakkas minu nimi segama,” märkis ta.

Mõis nimetas oma kõrvaleastumist poliitikast Eesti majanduse võiduks. “Ärimehena saan palju rohkem Eesti jaoks ära teha,” lausus ta.

Koos Mõisaga arvati Isamaaliidust välja ka Sirbi peatoimetaja Mihkel Mutt ning Tapa gümnaasiumi direktor Elmu Koppelmann.

Isamaaliidu peasekretär Tarmo Loodus märkis, et Mõis lahkus omal soovil ja erakond talle survet ei avaldanud. “Kemplemine, kas Mõis jääb või ei jää, käis pikalt,” ütles Loodus. “Kui saadakse aru, et meiega ei saa koos töötada, siis on parem ära minna.“

Koppelmanni lahkumist ei osanud Loodus põhjendada. “Mitme liikme lahkumise põhjus on, et mõnel ametikohal muutub töötamine võimatuks, kui kuuldakse, et inimene kuulub Isamaaliitu,” lausus ta.

Isamaaliidus oma ideedele vastutöötamist kurtnud Tallinna eelmine linnapea Tõnis Palts vahetas läinud suvel erakonda ja astus Res Publicasse. Küsimusele, kas uut poliitikat lubav erakond on teinud ka Mõisale ettepaneku parteid vahetada, vastas Res Publica meediajuht Allar Tankler eitavalt.