“Valitsusjuhi väited koalitsioonileppe täitmisest on küüniline populism,” ütles Toivo Jürgenson.

"Võimule tulles koostati koalitsioonileppe tegevuskava, mille viieteistkümnest saja päeva lubadusest on tänaseks st tähtaegselt täielikult täidetud vaid kaks (Eesti on sunderakonnastatud, suveaeg on taaskehtestatud)," leidsid saadikud.

Tõnis Lukase hinnangul oli koalitsioonileppe ajagraafiku allkirjastamine tehtud toona vaid meediasündmuseks, mida nad ilmselt ise ka tõsiselt ei võtnud. “Miks muidu on praktiliselt enamus lubadusi tähtaegselt täitmata? On oht, et meie kõrgharidusmootor jookseb suure kärinaga kinni, sest hädavajalike seadustega on kuritegelikult venitatud.”

Paar lubadust on opositsionääride sõnul täidetud vaid osaliselt või tingimisi (elektrihinna tõusu formaalne vähendamine, politsei korrakaitse reservüksuse loomine). Toivo Jürgensoni hinnangu kohaselt poleks säärast elektri hinnatõusu üldse vaja olnud pärast seda, kui Mart Laari valitsus lõpetas NRG-tehingu. Mullu oli ka Keskerakond samal arvamusel, kuid nüüd tõsteti elektri hinda ikkagi. “Eesti Energia teeb selle vahe niikuinii edaspidi tasa ja see annab tunda meie kõigi rahakotis”, ennustas Toivo Jürgenson.

Ehkki kaksikliidu valitsusel olid olemas head eeldused (Eesti majandus oli tõusuteel, Mart Laari valitsuse eelnev korralik seadusandlik ettevalmistustöö jne), on kaksikliit need eeldused sisuliselt maha mänginud, kirjutas Isamaaliit.

"Võimuliit on keskendunud vastavalt infojuhi Evelyn Sepa propagandajuhtnööridele populistlikule valimiskampaaniale (odavate ravimite, odava vee lubadused, maksumaksja rahadega mõnele tuhandele inimesele praktiliselt tasuta korterite ehitamine, pensionide tõstmine vahetult enne valimisi, mitte seaduses antud tähtajal jne)."