Poolteist aastat Tallinnas elanud mees on töötanud Raekohvikus kokana, kuid praegu töötab spetsialistina erikohvide ja -teedega tegelevas firmas Kohvimaailm.

Daniele rännumeheelu algas juba 16-aastaselt, kui Milanos sündinud nooruk hakkas suviti töötama ühes Nizza restoranis Prantsusmaal.

“Tegelikult olen väljaõppinud hambatehnik. Aga eelistan töötada kokana, sest armastan reisida ja teistes riikides on nii lihtsam tööd leida,” ütleb Daniele. Reisida meeldib talle depressiooni peletamiseks, armastuse ja teiste kultuuride avastamiseks.

Esimese pikema peatuse tegi Daniele New Yorgis, kus ta elas pool aastat. Pärast seda läks ta edasi Miamisse, kus tal oli rohkem sõpru.

“Alustasin seal lillemüüjana tänavanurgal. Siis leidsin tööd restoranis Cafe Milano, kus töötasin kaks aastat. Alustasin tööd kelnerina, siis hakkasin tööle köögis,” meenutab ta.

Vahepeal hüüab ta mobiiltelefoni “Pronto!” ja tormab oma eestlasest elukaaslasele Küllile (30) ust avama.

“Olin ka pool aastat Indias ja poolteist kuud Mehhikos, siis veel Marokos ja Jamaical. Kuid seal ma ei töötanud. Vaatasin ringi lihtsalt, sest mind huvitab muistsete kultuuride ajalugu,” jutustab Daniele. “Kui ma hakkaksin üle lugema kõiki kohti, kus olen käinud, läheks väga kaua aega,” lisab ta.

Praegu elab Daniele Külliga Pääsküla metsas eramajas. “Mulle meeldib suur aed, kus saab sõpradega grillida. Mulle meeldib, et aias on oravaid ja siile. Suurlinnades neid pole,” leiab Daniele.

Tallinnas võiks tema sõnul olla paremini valgustatud tänavad ja korralikumad teed.

Mõneks ajaks kavatseb ta kindlasti Eestisse jääda, kuid unistab ka elust näiteks Austraalias või Uus-Meremaal.