Padar rääkis Delfile antud intervjuus, et pidas õigeks teha praegusel raskel ajal ministritööd kuni üks etapp lõpeb. "See oli ette teada, et mais tuleb leida lahendused seoses 2009. aasta eelarvega ja kinnitada kuu lõpuks järgnevate aastate eelarvestrateegia," selgitas ta, miks otsustas ametis olla kuni europarlamendi valimisteni. 

"Uus minister on tulemas sotside seast ja ta on käimasoleva protsessiga hästi kursis," lisas Padar. 

Rahandusministri sõnul on Eesti olnud tubli ja rahandusministeerium on teinud head tööd. "Võtame kas või aluseks Euroopa Komisjoni värske raporti, mille kohaselt oleme üks seitsmest Euroopa Liidu liikmesriigist, kes on suutnud eelarve tasakaalu ohjata ja Maastrichti kriteeriumi täita. Konkurentidele võiks ju küüniliselt vastata: „Eks suuri laevu saadab ikka kajakate kisa!”"

Europarlamendi valimiskampaaniat kommenteerides ütles Padar, et pühendub praegu oma põhitööle sada protsenti ning on valmis rahvaga kohtuma nii palju, kui see ministriameti kõrvalt võimalik on.

"Aga see puudutab puhkepäevi ja tööpäeva õhtuid. Siin võiks küsida, et kus lõpeb ministritöö ja algab kampaania? Mind on süüdistatud kampaania tegemises, sest ma midagi ei tee. Tulin raske südamega välja maksumuudatuste ettepanekutega, mis tembeldati kohe valimiskampaaniaks."

Brüsselisse puhkama minna Padar ei kavatse, vaid lubab suures osas seniseid tegevusi jätkata. "Plaanin asuda tööle europarlamendi majandus-ja rahanduskomisjoni ja keskenduda rahandusküsimustele. Üheks tegevussuunaks on see, et euroraha jõuaks kiiremini Eestisse ja seda saaks lihtsamalt kasutada. Samuti tahan aidata kaasa Eesti finantsstabiilsuse tagamisele ja seista edasi euro kasutuselevõtu eest. Olen valmis pühenduma ka Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika reformile, mis tagaksid Eesti põllumeestele senisest märksa ausamad konkurentsitingimused."