“Tegin suure töökoormuse tõttu vea aja planeerimisel. Hindasin Brüsselist tulles ja Kiieviks valmistudes inimlikult üle oma võimet mitmes kohas korraga töötada,” selgitas Jõerüüt oma Prantsusmaa visiidi katkestamise tagamaid. “Otsustasin Eestisse tagasi pöörduda, arvestades, et Pariisis oli minuga kaasas kolm tippspetsialisti, kes jätkasid lennundusnäituse külastamist ja täitsid delegatsiooni eesmärgid.”

46. rahvusvaheline International Paris Air Show peeti 13.–19. juunini Le Bourget’s.

Kaitseminister lahkus üle aasta peetavalt suurnäituselt mõni päev varem kui ülejäänud delegatsioon. Ukrainas viibis Jõerüüt 21. ja 22. juunil, et sealse kaitseministri Anatoliy Grytsenkoga allkirjastada kahe riigi kaitsejõudude koostöö arendamise programm kuni 2007. aastani.

Eesti Päevaleht kirjutas eile, et Jõerüüt võis esimese välislähetuse pooleli jätta viletsa hotellitoa tõttu. Kaitseministeeriumi avalike suhete nõuniku Aet Kuke kinnitusel polnud ministril plaanis kohtumist oma Prantsuse kolleegiga. Samas osutas Kukk sellele, et ülejäänud Eesti delegatsioon viibis näitusel vaid spetsialistidele avatud kolmel esimesel päeval.

Esinduslik üritus

“Paris Air Show annab väga hea ülevaate arengutest kaitsetööstuse valdkonnas ning seetõttu on sellest kujunenud soositud kohtumispaik,” märkis Kukk. “Seal võib kohata mitmete riikide kaitseministreid, kõrgeid ohvitsere ning loomulikult hankeprogrammidega tegelevaid spetsialiste.”

Eesti spetsialistid tutvusid Pariisis eri õhutõrjesüsteemide pakkujate toodanguga.

See oli üks võimalusi saada tehnilisi täpsustusi pakkumiskutse dokumentide koostamiseks enne hanke väljakuulutamist tänavu sügisel, selgitas Kukk.

Veel soovitas kaitseministeeriumi esindaja Eesti Päevalehel küsida majandusminister Edgar Savisaarelt, miks tema Pariisi lennundusnäitust külastas.