"Sotsiaaldemokraadid ja teised Tallinna opositsiooniparteid on linnakorterite massilist odavmüüki kritiseerinud algusest peale. Täna on riigikontroll meie kriitikaga nõustunud," ütles Juske Päevalehele.

"On olnud avalik saladus, et just paljud kesklinna piirkonnas asunud linna korterid kanditi külmkapihinnaga keskerakondlastele või nende sõpradele, kes said need siis ülisuure kasumiga edasi müüa. Tegemist oli Keskerakonnale tüüpilise kurikavala skeemiga, kus ilusa eesmärgi ehk sundüürnike aitamise varjus tehti linnavaraga korruptiivseid tehinguid."


Sotsiaaldemokraat leiab, et kui Tallinna keskerakondlik linnavõim oleks kõik kõnealused 950 korterit müünud turuhinnaga, oleks linn teeninud sadu miljoneid kroone, mille eest oleks linn saanud ehitada kordades rohkem täiesti uusi elamispindu nii sundüürnikele kui teistele soovijatele.


"Tallinna linn on lubanud riigikontrolli kriitikaga arvestada. Samas on tõsine kahju linnale juba tekitatud," leiab Juske.

Tallinna linnavalitsus teatab riigikontrolli auditit kommenteerides siiski, et kavatseb sundüürnike eelistamist jätkata. toim.

Tallinna linn on viimasel kahel aastal ilma enampakkumiseta võõrandanud 600 korterit, millest ligi neljandik ehk 145 ei ole enam selle inimese valduses, kellele see võõrandati.

Neist 145 korterist ligi kolmandik ehk 50 müüdi maha vähem kui kolme kuuga.

Lisaks sellele on linnalt korteri või muu eluruumi saanud ka need inimesed, kellel on tegelikult elamispinna hankimiseks piisavad sissetulekud.