Krimelte käive koos tütarfirmadega oli mullu üle 91 miljoni euro. Krimelte juhtimisega saate hakkama, NUKU nõukogus aga arvutada ei oska. Miks?

Põhjus pole arvutamises. Jõudsime pidada kaks nõukogu koosolekut. Ühel vaatasime 2012. aasta tulemusi ja selle aasta eelarvet. Veebruari keskel arutasime olukorda. Vahepeal tegime nõukogu liikme Härmo Värgiga palju tööd. Täna (eile – K. P.) oleks pidanud toimuma kolmas nõukogu koosolek. Selleks oli meil ette valmistatud palju arve, võimalikke lahendusi.

Miks kultuuriminister Rein Lang teid ei salli?

Esimene kord rullis minister NUKU nõukogust üle juba siis, kui ta minu kui nõukogu esimehega arutamata vahetas nõukogus välja kaks liiget. Kui protesteerisin, siis minister teatas, et ministeeriumil on õigus määrata ja tagasi kutsuda nõukogu liikmeid, nagu heaks arvab. See oleks eraettevõtluses täiesti mõeldamatu.

Varem ei ole teil Langiga olnud mingit kana kitkuda?

Ei. Tema ise kinnitas mind nõukogu liikmeks. Kuna olin olnud kaua nukuteatri sponsor, siis teadsin, mis seal toimub. Öelda, et pärast kahte nõukogu koosolekut ei saa hakkama. Ei... Põhjused on mujal.