Juttudest värvikaim räägib, kuidas Kati Tootsi korraldas büroosse tööle kaitsepolitsei, tasuks info eest tema kavaleri Jaan Tootsi tegemistest, sest Venemaa kapitaliga firma Worldwi­­de In­­vest juht olnud Eesti eriteenistuse huviorbiidis.

Politseiameti politseikoostöö büroo juhataja Ulvi Põllu, kes Kati Tootsi tööle võttis ja neiule ülesandeid jagas, ei varjanud hämmingut sellise versiooni üle. Et eriteenistus oleks tal soovitanud Kati Toots tööle võtta, kuulis Põllu enda sõnul esimest korda.

«Kati Tootsi soovitas mulle isiklikult Jaan Toots,» sõnas Põllu. Ta meenutas, kuidas otsis maikuus suveperioodiks ajutist töötajat, kes oleks abiks politseiameti ümberkolimise ettevalmistamisel, delegatsioonide vastuvõtmisel, suurürituste korraldamisel jms. «Kuna juuni alguseks ei olnud me kedagi suveks tööle leidnud, küsisin ühel vastuvõtul oma vanalt healt tuttavalt siseministeeriumi päevilt Jaan Tootsilt, et ehk teab tema kedagi soovitada,» selgitas Põllu. «Toots vastas, et võiks üht tuttavat soovitada – Kati Tootsi.»

Töövõtulepinguga 21. juunil Kati Tootsi isiklikult tööle palganud Põllu iseloomustas neiut kui igati tublit, korrektset ja kohusetundlikku alluvat.