Peo peaesinejad on folkansamblid Kukerpillid ja Svjata Vatra, lisaks astuvad üles seto ansambel Sõsarõ ja paljud teised.

Korraldajad soovitavad peole tulla ühissõidukiga, sest parkimiseks on kohad vaid vabaõhumuuseumi tagumise värava juures ehk ühe kilomeetri kaugusel peaväravast.

Ühistransport liigub oma tavalise graafiku kohaselt ja lisaks sõidab jaaniõhtul vabaõhumuuseumisse ka eribuss. Buss sildiga „Vabaõhumuuseum” sõidab mars­ruudil Väike-Õismäe – Kullerkupu – Nurmenuku – Karikakra – Sinilille – Meelespea –Rukkilille – Haabersti – Sõba – Tanuma – Rocca al Mare. Buss väljub Väike-Õismäelt kl 18 ja 19. Tagasisõit Vabaõhumuuseumi eest kell 22.30, 23.30 ja 00.30.

Piletihinnad: tavapilet 160 krooni, sooduspilet 80 krooni, perepilet 320 krooni, lapsepilet 10 krooni.

Jaaniõhtu täpsem kava: http: //www.tallinn.ee/est/Jaanipaev

Nõmme spordikeskuses toimuva jaaniõhtu programm peaks pakkuma midagi igale maitsele. Esinema on kutsutud Eesti üks nõutumaid meessoliste Ott Lepland, vana hea Apelsin ning Tanel Padar & The Sun. Lisaks peetakse traditsioonilisi jaanipäevamänge ja jõukatsumisi. Piletid on müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügipunktides ning kohapeal.

Plats avatakse juba kell 18 ning pidu kestab kella kaheni. Jaanituli süüdatakse kella 22 paiku. Sel aastal süüdatakse jaanipäeva lõke tiigile Peeter Jõgioja suure tule- ja trummisõu saatel.

Põhja-Tallinna jaanipidu toimub traditsiooniliselt Stroomi puhkealal, pidu algab kell 18 ja kestab kella 23-ni. Esinevad ansamblid Tsarõ ning Eesti Mehed ja paljud teised. Loomulikult ei puudu ka jaanilõke ja kogu puhkealal on avatud rohkelt söögi- joogikohti. Lapsed saavad lasta teha näomaalinguid, batuutidel hüpata, lauahokit mängida, täpsust visata ning teatevõistlusel ja rühmamängudes osaleda.

Mustamäe linnaosa valitsus ja kaitseliidu Tallinna malev kutsuvad Männi parki võidupüha tähistama – 23. juunil kell 16 annab seal kontserdi Tallinna maleva puhkpilliorkester, esinevad veteranid ning Mustamäe kaitseliitlased näitavad oma oskusi ja relvastust. Külastajatele pakutakse ehtsat sõdurisuppi.

Paraad toimub Viljandis

•• Sel aastal peetakse kaitseliidu korraldatav võidupüha paraad 23. juunil Viljandis. Üritustega hakatakse pihta juba 22. juunil.

22. juuni

19.30 Leedu kaitseväe orkestri kontsert Arkaadia aias

21.30 kontsertetendus „Ümera lahing 800” lauluväljakul

23.30 muinastule süütamine Kaevumäel

00.00 südaöösimman ansambliga Tuulelõõtsutajad lauluväljakul

23. juuni

09.00 tulede ühendamine, pär­gade asetamine Vabadussõjas langenute kalmistul

10.00 võidupüha jumalateenistus Jaani kirikus

11.00 võidupüha paraad Vabadu­se platsil

12.00–15.00 kaitseväe ja kaitse­liidu lahingutehnika näitus ning sõdurisupp rahvale Mõisapargis

12.45 orkestrite vigurmarss „Est-Tattoo 2010” Vabaduse platsil

14.00 Viljandimaa võidutule jagamine omavalitsusjuhtidele Vabaduse platsil