Nõmme Kultuurikeskuse korraldamisel süüdatakse Nõmme jaanituli pühapäeva õhtul kell 21 tavapärases paigas Hiiu staadionil. Pidulistele on esinema palutud ansambel Remark, üles astuvad Erich Krieger ja Are Jaama, külla tuleb härra von Glehn alias Mart Toomra, esinevad kultuurikeskuse rahvatantsijad.

õismäe

Haabersti Vaba Aja Keskus korraldab jaanilaupäeva Harku järve ääres Sõudebaasi tee lõpus. Programm algab juba kell 19 spordiga, linlased saavad osaleda jõu- ja osavusvõistlustel. Kell 20.45 süüdatakse jaanituli, kell 21 astub üles ansambel Vanaviisi, õhtut juhib Margus Lepa. Süüa saab osta kella üheni öösel.

Pirita

Pirita jaanilaupäev toimub Pirita jõekäärus alates kella 19. Jaanituli süüdatakse umbes kell 21. Lastega tegeleb Missis Miks, muusika eest hoolitsevad ansamblid Untsakad, Alle-aa, Pööloy Gläänz, Mr Happyman, sõnalises osas Rohke Debelakk ja Heino Lügu. ööd veedavad diskorid Tambet Mumma ja Tõnu Lepp.

Lasnamäe

Lasnamäe süütab oma jaanitule kell 19.15 Narva maantee ääres Paevälja platsil, mis asub Vana-Kuuli tänava otsa kohal, lauluväljaku-tagusest idas. Jaanipidustused algavad samas juba kell 19 rahvatantsuga. Muusikat teevad ansamblid L:uk ja Valhalla, Mister Tvister ja Rastaorkestra. Sekka mänge publikule. õhtu kavas on ka ilutulestik. ööd sisustavad Sky Radio DJ-d.

Lõke pole igamehe õigus

Tallinna heakorra ja avaliku korra eeskirjad 1993. aastast keelavad kulu ja prahi põletamise ning omavolilise lõkete süütamise. Lõket võib teha, kui selleks on kooskõlastus keskkonnaametilt ning tuletõrje- ja päästeametilt. Kooskõlastamata lõkete eest võidakse karistada õhu- ja pinnasesaastamise trahviga ning saastaja peab tasuma looduse taastamise.

Tuletõrje- ja päästeameti Lilleküla komando pealik Omari Askileiskiri ütles, et linnavolikogu kehtestatud eeskiri on tuletõrjele täitmiseks. "Väljakutse korral peame kooskõlastamata lõkke kustutama," kinnitas ta. Väljakutse võib komando pealiku sõnul tulla näiteks naabrinaiselt, kelle rahulikku olemist segab naaberaiast kostev jaanimelu ja lõke selle keskel. Askileiskiri ütles, et tuletõrjujad on üldjuhul mõistlikud, ja kaineid ning tuleohutust järgivaid lõkkelisi ei eksita.

Suuremaid lõkkeid kooskõlastamata teha ei saa. Kui elava tule ümber kavatsetakse koondada nii suurt rahvahulka, et pidu tõotab massiürituseks kujuneda, tuleb kooskõlastus hankida linnaosavalitsuselt.

RAEPRESS/EPL