Raidal tänas Rüütlit ettepaneku ja usalduse eest. Raidal lubas, et vastab ettepanekule kindlasti. Samas palus Raidal Rüütlilt päev või kaks mõtlemisaega, et tutvuda tema seisukohtadega ja parempoolse ning liberaalse maailmavaate esindajana võtta seisukoht koostöövõimaluste suhtes.

"Eesti vajab seniste lahkarvamuste silumist erinevate poliitiliste jõudude vahel," teatas Raidal ETAle. "Arvan, et peame tõepoolest kõrvale jätma kõik teisejärgulised küsimused, et keskenduda meie riigi arengu teisele etapile."

Samas on Raidal omavalitsuse esindajana päris pessimistlik, kas kohalike omavalitsuste ja riigivõimu vahel ikkagi dialoog kasvab, kui valitakse senise halduskorralduse jõuga muutmise tee. "Olen veendunud, et haldusreform kui Eesti riigi normaalse funktsioneerimise alus peab toimuma seni räägitust erinevalt ja tasakaalukamalt, et mitte kasu asemel kahju tekitada," märkis Raidal oma avalduses.

Rüütel teatas ETAle, et põhjusteks, miks ta soovib oma usaldusisikuna näha Otepää vallajuhti ja Eesti Linnade Liidu vanematekogu liiget, on endise Riigikogu liikme poliitiline kogemustepagas ja tema kuulumine uue, noorema põlvkonna poliitikute hulka.

"Esimesi samme astuv 21. sajand nõuab Eestilt kaasaegset poliitilist mõtteviisi, mis liidaks vanema ja noorema põlvkonna poliitikuid, suurendaks dialoogi kohalike omavalitsuste ja riigivõimu vahel ning tasakaalustaks sotsiaalselt ja majanduslikult kreeni vajunud ühiskonda," lausus Rüütel.

Jaanus Raidal oli Tuleviku Eesti Erakonna asutaja ja liider, kuid visati sealt hiljem välja. Nüüdseks kannab erakond Eesti Iseseisvuspartei nime. Raidal on olnud ka Otepää linnapea.