Jaapanist on kohale jõudnud suurejoonelised joonised Kirdetiigi piirkonda rajatavast jaapani aiast, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tööga on kavas alustada septembris, mil jaapani spetsialistid eesotsas tunnustatud aiakunstniku Massao Sonega, kes käib pidevalt konsulteerimas Hollandis ja Inglismaal asuvates jaapani aedades, Tallinna saabuvad.

Järgmiseks suveks peaks Kadrioru parki rikastav jaapani aed valmima ning siis asutakse Kastaniaia ja Apollo platsi kallale. Apollo platsile rajatakse 300 m² ulatuses püsilillepeenraid, mille ligi 30 eri liiki tagavad õitsemise varakevadest sügiseni.

Pargi direktori Ain Järve arvates võiks Kastaniaeda rajada ürdiaia. “Need aiad on praegu maailmas väga populaarsed ja kujunenud tõmbekeskusteks, kus kasvatatakse näiteks melissi, saialille, küüslauku, lavendlit ja muud taolist,” ütles Järve.

“Sekka miniatuursed viljapuud, istumisnurgad, Peeter I sauna markeering looduses - sealt tuleb päris vahva pargi osa ja toob ka Peeter I maja rohkem esile ja väärtustab seda,” tutvustas pargi direktor tulevikuplaane.