Nädalavahetusel tuli ilmsiks info, et jaapani valitsusasutused on kinni hoidnud informatsiooni selle kohta, kuidas ja kuhu radiatsioon pärast tuumajaama õnnetust levib. Info, mis oli teada 16. märtsi kohta, avalikustati alles 23. märtsil.

Nüüd käskis valitsus Jaapani Meteoroloogiainstituudil koostada korralik, selge ja koos kõikide andmetega kaart, kus on näidatud radiatsiooni levik tuumajaamast lähiümbruskonda.

Edano sõnul jõudis radiatsiooni leviku visandlik kaart küll valitsuseni, kuid meteoroloogiainstituut ei olnud sellele lisanud täpsemaid radioaktiivset saastet puudutavaid andmeid. Öeldi, et seda peeti vaid IAEA-le esitatavaks informatsiooniks ning kardeti, et kui need andmed avalikkusele edastada, siis põhjustab see vaid arusaamatusi.

Meteoroloogiainstituudi poolt oli koostatud simulatsioon, mille tulemusena saadi radiatsiooni leviku oletuslik kaart.

Spetsiaalne arvutiprogramm SPEEDI koostas prognoosi, kuidas levib radioaktiivne saaste tuumajaama ümbruses 100 ruutkilomeetri suurusel alal. Kaart koostati IAEA tellimusel, et see üle anda ÜRO juures töötavatele tuumaspetsialistidele, kes saaksid selle põhjal edasi hinnata tuumakriisi globaalset mõju.