Kultuuriminister Laine Jänes ütles riigikogus ERSO-teemalisele arupärimisele vastates, et sel aastal mitte ühtegi palgata ega plaanivälist puhkust orkestrantidele planeeritud ei ole. „Selle lühikese aja jooksul on ta (ERSO direktori kohusetäitja Anneli Unt – toim.) suutnud korrastada töölepingud, üle kümne töölepingu oli sõlmimata ja olid väga erinevad moodused, kuidas orkestrantidele palka maksti, muu hulgas läbi ehitusfirma arvete esitamise,” kirjeldas Jänes.

„Dokumendiregistriga tegeldakse, see oli täiesti korrast ära, raamatupidamise töö toimus raamatupidajal oma koduarvutis ja selle vahepealse aja jooksul ei suvatsenud ta kordagi tulla kontorisse,” lisas kultuuriminister.

Jänes kinnitas, et nii tema isiklikult kui ka Unt on palunud skandaali tõttu ERSO peadirigenti kohast loobunud Neeme Järvil siiski ümber otsustada ja ERSO pillimeeste ette astuda. Seni pole Järvi aga ümber mõelnud.

„Kõik suhted Neeme Järviga on olnud erakordselt viisakad ja heatahtlikud. Minul on siin ka kirjavahetus Anneli Undi ja Neeme Järvi vahel, mis algas 18. novembril, kus väga suure lugupidamisega on palutud Neeme Järvit tagasi tema armastatud orkestri juurde,” sõnas Jänes. „Tekibki küsimus, kas armastatakse rohkem ERSO-t või pigem Andres Siitanit. Ka mina olen kirjutanud tagasikutsumise kirju härra Neeme Järvile. Ta ei ole soovinud siia praegu tagasi tulla. Aga kindlasti, ühel hetkel, kui ta seda soovib, on ta siia väga teretulnud.”