„Näib, et mu hea kolleeg on taas kolimise lainel, sest Eesti Rahva Muuseumi eilse õnnitluskõne käigus pöördus ta minu poole ettepanekuga kolida kultuuriministeerium haridusministeeriumi kõrvalolevasse majakesse,“ rääkis Jänes Päevaleht Online’ile.

„Pakkudes mulle ühendatud ministeeriumi juhi kohta, ei unustanud mu kolleeg endale küsida kultuuriosakonna juhataja tööd,“ jätkas ta.

„Aga vaatamata sellele, et Tartu on mu kodulinn, ei pea ma ka naljasoonel olles seda mõtet pikka arutamist väärt olevaks,“ nentis Jänes.

Ministri meelest ei ole valitsusasutuse paiknemine pealinnast eemal hea mõte, nagu on selgunud juba haridus- ja teadusministeeriumi töö korraldamise keerukusest.

„Tõsisemaks minnes, tegemist on äraproovitud ideega, millest pärast mõningast katsetamist omal ajal mäletatavasti loobuti,“ jätkas Jänes.

„Kultuurivaldkond ja haridusvaldkond on omaette niivõrd suured ja riigi jaoks olulised, et ühendministeerium ei ole end õigustanud,“ leidis ta.

Jänese sõnul on praegusel ajal kõikidel ministeeriumitel oluliselt tõsisemaid tegevusi kui kolida ühest kohast teise.

Haridusminister Tõnis Lukas on välja käinud idee, mille kohaselt võiks taaskord ühendada kultuuri- ja haridusministeeriumi. Muuhulgas aitaks see tema sõnul kokku hoida riigi raha.

Kultuuri- ja haridusministeerium oli ühendatud ka 1992. aastast 1996. aastani.