"[Pankrott] ei ole kindlasti tõenäoline. Mina usun, et leitakse lahendused, mis on muidugi väga valusad ja millegi arvelt, aga selge on see, et riik oma vabaõhumuuseumi hätta ei jäta," ütles Jänes ETV24 vahendusel "Aktuaalsele kaamerale".

Kui siiani tuli 84 hektaril laiuval muuseumil aastas tasuda 234 000 krooni, siis tänavu kerkis see summa 620 000ni. Kuna selleks ajaks, kui Tallinn maamaksu tõsta otsustas, oli riigieelarve juba parlamendis, siis pole maksutõusu osa kuskilt võtta.

"Esimese osamaksega saime me hakkama, kuna esimene osamaks oli umbes samas suurusjärgus, kui varasemalt kogu maamaks. See oli meil olemas," rääkis vabaõhumuuseumi majandusdirektor Tarmo Karma.

Järgmine maksetähtaeg on juulis, sinnani on veel hingetõmbeaega. Kui selleks ajaks lahendust ei leita, hakkavad tiksuma intressid.

Karma rääkis, et  maamaksuvabastuse palvega pöörduti ka linnavalitsuse poole, kuid selgus, et linn aidata ei saa, kuna selleks puudub seadusandlik alus. Ühe võimalusena võiks Karma arvates kaaluda muudatust maamaksuseaduses, mis annaks omavalitsustele õiguse otsustada maamaksuvabastuste üle oma territooriumil.