„Maa ja ilm“ nimeliseks ristitud noorte laulu-ja tantsupeo kunstiliste juhtide hinnangul saavad nii lauljad kui tantsijad lauluväljakul paremini osa teineteise tegemistest ning tantsuetendusi saab jälgida varasemast rohkem pealtvaatajaid, teatas Eesti laulu-ja tantsupeo sihtasutus.

Otsuse vastuvõtmiseks kohtusid eile sihtasutuse nõukogu liikmed eesotsas kultuuriminister Laine Jänesega peo kunstiliste juhtide Raul Talmari, Veronika Portsmuthi ning Märt Aguga.

Nõukogu kuulas ära ja võttis arvesse Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi juhtide ning staažikate rahavatantsujuhtide toetavad seisukohad ja võttis vastu üksmeelse otsuse korraldada XI noorte laulu- ja tantsupidu „maa ja ilm“ Tallinna Lauluväljakul 1.-3. juuli 2011.

Laulu- ja tantsupeo sõlmib ühtseks tervikuks kontseptsioon "maa ja ilm".  Peo avamisõhtul 1. esitatakse küsimus teosega „Mis maa see on“ (autorid Peeter Volkonski ja Siiri Sisask). Sellele järgneb lugude jutustamine tantsupeo etendustel reede õhtul ja laupäeval ning vastuseni jõutakse laulupeo finaalis pühapäeval, kui lauljad ja tantsijad esitavad ühiselt Ülo Vinteri ja Enn Vetemaa teose „Laul põhjamaast“.

Kultuuriminister Laine Jänes avaldas lootust, et 2014. aasta täiskasvanute tantsupidu toimuks "tantsurahva omas ja kõikidele nõudmistele vastavas kodus“.