Transpordiameti liikluse peaspetsialist Taso Erima ütles, et Järve raudteeülesõit suleti veetoru paigaldamiseks, mis on seotud Tammsaare tee pikenduse kompleksiga. "ülesõitu ei saanud varem sulgeda, kui autod olid suunatud raudteest mööduma silla alt," ütles Erima.

Abilinnapea Kalev Kallo sõnutsi suletakse Järve raudteeülesõit autoliiklusele betoonpostide abil täielikult oktoobri lõpuks. "ülesõit suletakse mehhaaniliste tõketega, Eesti Raudtee viib minema oma ülesõidu valvuriputka ja Järve tänav muutub umbtänavaks," kirjeldas Kallo.

Tammsaare tee pikenduse kompleksi kuuluval Tuisu tänava ja Rahumäe tee ristmikul on Lemminkäinen Eesti AS-i juhtimisel maha võetud võsa ja puid ning üles kaevatud bussitasku rajamiseks mittevajalik pinnas. "Liivaalus on ka olemas ja osaliselt ka killustik," rääkis projektiinsener Tarmo Trei.

Trei sõnul lõpeb töö Tuisu-Rahumäe ristmikul ning Järve raudteeülesõidu juures hiljemalt oktoobri lõpuks. "Veetrass, mida ülesõidu juures praegu maasse kaevatakse, tuleb ühendada 800-millimeetrise läbimõõduga magistraaltrassiga, mis paigaldati Pärnu maantee alla juba varem," täpsustas Trei.

Trei lisas, et malmist veetoru maa alla panek puudutab eelkõige Laine ja Virve tänavate inimesi, kelle kraanidesse jookseb vesi praegu veel mööda vana toru.

PIRET PEENSOO