Laupäeva öösel kell 2 algavad teetööd Pärnu maantee Järvevana tee ristis Neste bensiinijaama taga ja vältavad pühapäeval kella 18-ni.

Teedevalitsuse peainseneri Mikk Pääru sõnul on seega ristmik nädalavahetusel suletud ning autoga liiklejatel tuleb linnast välja sõita kesklinna kaudu.

"Ristmiku vana asfaltkate purustatakse, teele veetakse peale killustik ja stabiliseeritakse," andis peainsener ülevaate öösel algavatest teetöödest. "Paari nädala pärast tahame teele anda ka viimase lihvi ja peale ehitada konstruktsiooni osa - viie sentimeetri paksuse asfaltkatte."

Pärnu maantee - Järvevana tee ristmikul teostab töid Lemminkäinen Eesti AS. Selle nädalavahetuse teetöödeks kulub Pääru hinnangul ligi 250 000 krooni, mis on juba kavandatud Tammsaare tee pikenduse eelarvesse.

Linna teedevalitsus tahab suvel uue teekatte panna veel kaheksale tänavale ja ristmikule.

Pääru sõnul saab esimesena kaheksast objektist uue asfaltkatte Paldiski maantee - Tehnika tänava ristmik, kus teetöid tehakse 24. ja 25. mail. Uue teekatte paneb ristmikul maha Lemminkäinen Eesti AS 240 000 krooni eest.

Juulikuus saavad esialgsetel andmetel uue asfaltkatte Gonsiori tänava Pronksi ja Jakobsoni vaheline lõik, Narva maantee - Pirita ristmik, Paldiski maantee- Tulika tänava - Sõle tänava ristmik, Telliskivi tänav Rohu ja Ristiku vahel ning Paldiski maantee ja Ehitajate tee ring.

Nimetatud kuuele teele ja ristmikule uue ülekatte panekuks korraldab teedevalitus konkursi, mis algab 22. mail ja lõpeb jaanipäeva paiku.

Teekatte paneku tähtaeg Planeedi tänava Tehnika ja Luha vahelisel lõigul on veel lahtine. "Sinna hakatakse panema soojatrassi ja meil pole mõtet asfalti mitu korda maha panna," ütles Pääru. Samuti on lahtine veel Vana-Tartu maantee linnapiirini teekatte remondi aeg.

Peainseneri sõnul lapitakse teed juba praegu öösiti ka Narva maanteel, Liivalaia tänaval ja Estonia puiesteel. Esmaspäeval pannakse uus ülekate Lubja tänavale.

MARIKA RAISKI