Muuhulgas avaldas minister soovi ka Järvile ametlikult Anneli Unti, vastset ERSO direktori kohusetäitjat tutvustada.

Näib aga, et suhete parandamise rong on nüüdseks läinud. Täna hommikul ministri e-postikasti laekunud kirjas kordas Järvi uuesti oma otsust ERSO peadirigendi kohast loobuda.

„Mulle jääb arusaamatuks, miks Teie ei pidanud vajalikuks ei minu ega Andres Siitaniga juba varem kohtuda, et arutada ERSO probleemide lahendamise võimalusi,“ kirjutas Järvi. „Mulle on Teie käitumine olnud vastuvõtmatu, samuti peaminister Andrus Ansipi minu vastu suunatud esinemised, mis on põhjustanud avalikkuses minu vastu mitmeid ebaõiglaseid süüdistusi.“

Samuti heitis maestro ministrile ette tänavu 27. augustil sõlmitud eellepingu sattumist avalikkuse ette, sest see on tekitanud talle „suurt moraalset kahju“.

„Olen välismaal elades esitanud paljude väljapaistvate Eesti heliloojate teoseid ja pälvinud hulgaliselt mitmesuguseid autasusid kuid mul on kahju, et Teie pole seda märganud,“ kirjutas Järvi. „Selle asemel asusite Teie koos peaminister A. Ansipiga mind süüdistama suurtes rahasummades, mida Teie ise mulle pakkusite lähtudes eelmise peadirigendi N. Aleksejevi töötasust, ja mida ma pole senini saanud ega soovi ka saada.“

Järvi sõnul tuleks kiiremas korras lahendada ERSO töötingimuste ja palkade küsimus. Näiteks peaks Estonia kontserdisaal kuuluma vaid ERSO-le, sest praegu puuduvad orkestrantidel vajalikud prooviruumid. Samuti peaks Järvi sõnul ERSO liikmete palk olema kaks korda suurem kui Eesti kesktaseme ametnike töötasu.

„Kui selleks kõigeks pole vajalikke tingimusi, siis ei ole minul ka Teiega millestki rääkida,“ teatas Järvi.