Jõgeva linnavolikogu Isamaaliidu fraktsioon soovitas Lumel astuda enne neljapäeval hääletusele tulevat umbusaldusavaldust ametist tagasi, seda toetas eile õhtul ka Isamaaliidu piirkonna juhatus.

Lumi ütles ETAle, et talle on pandud süüks juhtimisvigu linnavalitsuses. "Süüdistatakse, et domineerin, minu korraldused täidetakse, valimisliidu Oma Linna abilinnapea omi mitte. See on õige ja siin olen teinud vigu," tunnistas Lumi. "Delegeerimist tõlgendatakse vastutusest kõrvalehoidmisena, sama käib ka tulemusjuhtimise rakendamise kohta. Arenguvestlusi käsitletakse ülekuulamistena."

Jõgeva linnavolikogu aseesimees ja Isamaaliidu fraktsiooni esimees Taisto Liivandi ütles reedel ETAle, et volikogu 21 liikmest on umbusaldusavaldusele kirjutanud alla 11 linnavolinikku.

Liivandi sõnul pole umbusaldajad avalduses umbusaldamise põhjusi nimetanud, kuid tema sõnul ei rahulda Isamaaliidu koalitsioonipartnereid linnapea juhtimisstiil.

Lumi ütles täna, et kolmapäeva õhtul toimub Jõgeva linnavalitsuses Isamaaliidu Jõgeva osakonna liikmete kohtumine uue linnapeakandidaadi Ants Pajuga.

Linnavolikogu Isamaaliidu fraktsiooni kuuluv Paju ütles reedel, et Jõgeval pole tavamõttes poliitiline kriis, sest osapoolte vahel pole lahkhelisid. On tekkinud küsimus linnapea persoonis, lisas Paju.

Jõgeva linnavolikogus esindab Isamaaliitu seitse liiget, fraktsiooni Oma Linn viis liiget, Reformierakonda neli liiget ja fraktsiooni Rahva Liit samuti neli liiget. Praegusesse koalitsiooni kuuluvad Isamaaliit ja Oma Linn.