Linnavalitsus otsustas peatada firma tegutsemise linnas, kuna politsei avastas 17. oktoobril kokkuostupunktist 7,5 ning 19. oktoobril 105 kilogrammi tervet liinijuhet, mis on tõenäoliselt varastatud. Firmal on aega 1. novembrini senisest tegevuspaigast minema kolida.

Möödunud nädalal otsustas Jõhvi volikogu peatada tegevuslubade väljastamise firmadele, kes soovivad linna territooriumil metalli kokkuostuga tegeleda. Ehkki linnavõimud tunnistasid, et otsus on vastuolus põhiseadusega, hääletas volikogu üksmeelselt selle poolt, põhjendades seda tohutute kahjudega, mida metallivaraste tegevus põhjustab.

Priit Kesler on öelnud, et põrandaaluste kokkuostupunktide sulgemine ei ole väga suur probleem, sest elanikkond informeerib võime nendest üsna kiiresti.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles Jõhvi linnavõimude samme metallvargustega võitlemisel kommenteerides BNS-ile, et kohalikel omavalitsustel on igati õigus reguleerida nende territooriumil toimuvat.

"On igati positiivne, kui omavalitsus suudab koostöös korrakaitseorganitega ebaseaduslikule kaubandusele vastu seista," ütles ta.