“Soovime rõhutada isa rolli pere ja oma riigi kaitsjana, teeb ta seda siis kaitseväelase, kaitseliitlase, politseiniku, päästja, reservväelase või lihtsalt eeskujuliku kodanikuna,” sõnas ürituse peakorraldaja, nooremleitnant Viljar Kurg kaitsejõudude peastaabist.

Näituste paviljon on avatud kell 10.30-18.00. Perepeol saab osaleda erinevatel temaatilistel võistlustel, mis eeldavad isa ja lapse ühist pingutust. Võistlustel osalenute vahel loositakse välja auhinnareisi “Seiklusreis maal, õhus ja merel”.

Korraldajad võimaldavad Lõuna-Eesti lastekodulastele tasuta transpordi perepäevale ja tagasi ning pakuvad neile sõdurilõunat. Lisaks juhendavad korraldajad lastekodulapsi võistlusaladel.

Külastajatele näidatakse piirivalve, päästeameti, politsei ja kaitseväe demonstratsioonesinemisi. Võimalus on tutvuda soomukite, helikopteri, jõustruktuuride sõiduvahendite, eritehnika, relvade, varustuse ja vormiriietusega.

Perepeol esinevad ansamblid: Toe Tag, Slide 50, Kristjan Kasearu, Paradise Crew, Piirivalveorkester, Eesti Kaitseväe Orkester, Politseiorkester, Tartu Rock tantsutüdrukud. Mudilaste tähelepanu köidavad Lõvi Leo, Pritsu ja Nublu.

Päeva juhivad reservohvitser lipnik Hannes Võrno ja Urmas Reitelmann.

Üritust korraldavad Eesti kaitsevägi, siseministeerium, Eesti politsei, Eesti piirivalve, päästeamet, kaitseliit ja Eesti reservohvitseride kogu

Perepeo kodulehekülg on www.isadepaev.ee