Kolme ametkonna koostöös monitooritakse organiseeritud kuritegevust, määratakse uurimisobjektid ja vajadusel koordineeritakse ametite tegevused nende uurimisel.

Analüüsi hakatakse kasutama ka koostöös teiste riikide jõustruktuuridega. Näiteks vastavalt Eesti ja Soome politsei, tolli ja piirivalve kokkuleppele laiendatakse narkokuritegevuse vastu võitlemise projekti FINESTO kogu Eesti ja Soome vahelisele organiseeritud kuritegevusele. Sel teemal tehakse ettepanek kaasata projekti rakendusse ka kaitsepolitsei ja prokuratuur.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Aivar Rehe sõnul on peale Euroopa Liidu sisepiiride avanemist ainuvõimalikuks resultatiivseks teeks piiriülese organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemisel erinevate jõustruktuuride koostöö kuritegelike grupeeringutega seotud isikute kohta info kogumisel ja analüüsitud info põhjal nende kohtu ette viimisel.

"Tänapäeva kuritegevuse tegevushaare väljub juba ammu ühe või teise ametkonna spetsiifikast ning ühe riigi piiridest," märkis Rehe. "Selline ühistegevus toob kaasa ka ressursi parema kasutamise ja olulise kokkuhoiu

ning samade sihtmärkidega koordineerimata tegevuse vältimise."

Tänasel kohtumisel otsustati tegevuse laiendamiseks üle vaadata ka ametkondade vahelised koostöölepingud.

Otsustati veel, et lisaks politseile saab Euroopa politseiorganisatsioonis EUROPOL tegutsema ka Eesti tolli sideohvitser. Kolme jõustruktuuri juhidtoetasid Vene Narkosideohvitseri määramist Eestisse.

Samuti arutati traditsioonilist Balti riikide ja Soome politsei, tolli ja piirivalve juhtide kohtumise korraldamist järgmisel aastal Eestis. Põhiteemaks on Eesti ja Soome PTP vahelise ühise kriminaalanalüüsi juurutamine Lätis ja Leedus.