Üks majaomanik avastas oma suvekodu pööningult, et valveseadeldise antenn on läbi lõigatud. Sündmust kontrollinud politseipatrullile tundus samuti, et kurjategija on antenni lõiganud, kuid samas tekitas muude seadmete puutumatus siiski kahtlust. Ühtlasi puudusid muud inimtegevuse jäljed.

Politseiametnik soovitas kuulata ka mõne zooloogi arvamust – kuivõrd on võimalik, et mõni loom võis kahju tekitada. Majaomanik oli ka varasemalt maja pööningul märganud kellegi tegutsemist, seega oli temagi arvamusel, et inimese käsi ei pruugi siin sugugi mängus olla.

Tallinna Loomaaia direktori Mati Kaalu sõnade kohaselt on täiesti võimalik, et antenni kallal oli oma teravaid hambaid näidanud kivinugis, kes on viimastel aastatel end Eestis päris hästi sisse seadma hakanud, kuigi oli veel kümmekond aastat tagasi üsna haruldane.
Muu hulgas on kivinugis Kesk-Euroopas juba ammu tuntud autode juhtmete ja voolikute läbinärija, mida olevat nüüd ka Eestis esinenud. Algul arvati ja otsiti ka nende juhuste puhul vandaale.
Kaalu sõnutsi pole aga kindlat süüdlast võimalik tuvastada muidu, kui spetsiaalse paigaldatud kaamera abil.

Seega tasub inimestel, eriti aga autoomanikel olla sarnaste probleemidega kokkupuutumisel tähelepanelik ja jälgida võimalikke looma tegutsemisjälgi. Muidu on kivinugised toredad loomad.