Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul oli Aegna laevaliini populaarsuse tõusu oodata, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

"Teatavasti väljus eelmisel aastal laev Aegnale Pirita sadamast, sellel suvel väljub Juku aga Linnahalli juurest, mis on palju reisijasõbralikum lahendus, kuna kesklinn on niivõrd lähedal," selgitas Mutli.

"Muidugi on linnavalitsus ka pingutanud, et Aegna saart populariseerida ja teda külastajatele mugavamaks ning meeldivamaks turismisihtkohaks muuta."

31. mail alustanud Aegna laevaliinil sõitev mootorlaev Juku teenindas navigatsiooniperioodi 14 esimese päevaga 1012 inimest, reise oli kokku 31.

Samal perioodil aasta tagasi tegi Juku küll 38 reisi, aga teenindas peaaegu poole vähem, vaid 532 inimest.

"Aegna laevaliin teenindas mulluse suveperioodi jooksul ligi 4000 reisijat ja möödunud suve kõige kiiremaks kuuks osutus august, kus veeti ligi 1500 reisijat," lisas Mutli.

"Arvestades möödunud aasta statistikat ja pidades silmas seda, et intensiivsemad suvepuhkusekuud on alles ees, siis võime juba praegu julgelt öelda, et eelmise aasta rekordi - 4000 külastajat - ületame kohe kindlasti, kui juba pelgalt kahe esimese nädalaga käis Jukuga saarel üle 1000 reisija."