Erinevalt turvafirmast ESC, mis meelitab tuhandeeurose nädalapalga pakkumisega üle kogenud kaitseväelasi ning millest Eesti Päevaleht kirjutas teisipäeval, värbab julgeolekuspetsialist Kross teiste alade esindajaid.

Krossi huvitavad tsiviilspetsialistid tolli ja korrektsiooni alal, samuti õiguskaitses. Nagu tööülesannete kirjeldusega kaasas olevast kirjast võib lugeda, on kandideerijate ja hilisemate väljavalitute peamiseks tööks politsei- ja jõustruktuuride väljaõpetamine Iraagis, Afganistanis ja Aafrikas.

Pikemalt Kross tsiviilmissioonidest praegu veel rääkida ei soovinud, kuid viitas, et Eestil on ainulaadne totalitaarsest süsteemist enam-vähem hästi töötava demokraatia ülesehitamise koge­mus. „Seda kogemust on seni liiga vähe kasutatud, eriti riikides, kus me sõjaliselt niikuinii esindatud oleme. Lepingulised tsiviilmissioonid võiks olla Eesti oskusteabeekspordi oluliseks elemendiks ja missiooniveteranide tööhõiveprobleemi leevenduseks,” kommenteeris Kross.

Iraagiga on Krossil isiklik seos: 2003–2004 töötas ta Iraagis Koalitsiooni Ajutise Valitsuse julgeolekuasutuste osakonna direktorina, kus tema tööülesannete hulka kuulus Iraagi uue kaitseministeeriumi ja sõjaväeluure rajamine.