Mees lõi tüdrukuid eri kehapiirkondadesse ja lõpetas peksmise, kui nägi tänaval teisi inimesi. Tüdrukud kutsusid kiirabi ise ja pärast arstlikku läbivaatust haiglas lubati nad kodusele ravile.

Kurjategija rääkis vene keeles ja ütles midagi ka tüdrukutele, kuid need ei saanud öeldust aru. Missugused võisid olla mehe motiivid, pole endiselt selge, kuid tüdrukutelt ta midagi ära ei võtnud.

Kui Snelli pargis ühe naise kurikaga surnuks peksnud ja teist raskelt vigastanud, nüüdseks tabatud ja kohtu alla antud Vjatšeslav Bajuk ristiti taparelva tõttu avalikkuses kurikameheks, siis Õle tänaval ründas mees neide raudkangi sarnase esemega ja pälvis avalikkuses raudkangimehe nimetuse.

Osa praegu politseis töötavaid vana kooli spetsialiste väidab, et kuna Õle tänava ründajat pole seni tabatud, võib tegemist olla Bajukiga, kellelt pole lihtsalt tunnistust kätte saadud. Asja uurinud ja uurivad politseinikud ja prokurör siiski välistavad sellised arvamused.

Õle tänaval toimunud kallaletungi uuris sama meeskond, kes otsis ka Snelli pargi kurikamõrvarit. Mõlema juhtumiga on seotud ka sama prokurör – Ainar Koik.

Möödunud aastal pärast Õle tänaval toimunud rünnakut ütles Koik, et kahte juhtumit on veel vara seostada, kuigi teatud paralleele saab siiski tuua – rünnakute käekiri on sarnane. „Samas aga erinevad isikukirjeldused,” ütles ta toona Kuku raadio saates „Päevapilk”.

Eile kinnitas Koik seni lahendamata juhtumi kohta küsimusi esitanud Eesti Päevalehele kindlalt, et Õle tänaval ründe toime pannud isiku kirjeldus erineb oluliselt Vjatšeslav Bajuki omast, ja eeskätt vanuse poo-lest. „Samuti on kontrollitud Bajuki võimalikku seotust Õle tänava rünnakuga, kuid mitte ühtegi tõendit, mis viitaksid temale kui selle kuriteo toime pannud isikule, ei leitud,” kinnitas Koik. Ta lisas, et töö juhtumi lahendamiseks jätkub, kuid siiani pole kedagi kahtlustatavaks tunnistatud.

Erinevad versioonid

Ka Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Raul Koppelmaa kinnitusel on Õle tänaval toime pandud kuriteo uurimise käigus kogutud piisavalt tõendeid, mis välistavad Bajuki seotuse selle sündmusega. „Loomulikult oleme kaalunud erinevaid versioone ning kontrollinud mitmete kahtlusaluste seotust mullu märtsis Õle tänaval toimunuga, kuid täna saame selle nime küll selgelt välistada,” rääkis Koppelmaa. „See aga ei tähenda, et politsei on juhtunu uurimise lõpetanud – üheaegselt kontrollitakse mitut versiooni ja isikut. Seesuguste raskete kuritegude uurimine võtabki palju aega, et mitte teha vigu, mis hiljem võiks kogu uurimise tõsiseltvõetavuse kahtluse alla seada.”

Kurikamõrva kohtuprotsess algab märtsis

•• Harju maakohus määras eilsel eelistungil Snelli tiigi ääres 2009. aasta novembri lõpus ühe naise mõrvamises ja teise naise mõrvamise katses süüdistatava Vjatšeslav Bajuki kriminaalasja arutamise märtsi.

•• Kohtunik Aime Ivanson määras esimese istungi 1. märtsile. Kohus kuulutas protsessi kinniseks kannatanute kuulamise ajaks, et nende eraelu kaitsta, muidu on kohtuprotsess avalik, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

•• 28-aastast Bajuki süüdistatakse selles, et ta ründas 2009. aasta 23. novembri hommikul Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ja peksis neid kurikaga. Seejärel põgenes süüdistatav sündmuskohalt. Üks kannatanutest, 34-aastane naine suri saadud vigastustesse mõni päev hiljem haiglas.

•• Samuti süüdistatakse Bajuki selle aasta jaanuaris Harjumaal toime pandud vägistamises ja juunis Tallinnas purjuspäi sõiduauto juhtimises. 

•• Politsei tabas süüdistatava augusti lõpus ja kohus võttis ta prokuratuuri taotlusel vahi alla. „Kindlasti tegi süüdistatava tabamise keerulisemaks asjaolu, et tal puudusid varasemad kokkupuuted politseiga ning seos ohvritega. Samuti ei olnud tema elukommetes midagi sellist, mis võiks nii julma kuriteo toimepanemisele viidata,” märkis Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik.